Η Τουρκία επιχειρεί στα σύνορα με τη Συρία για εκκαθάριση τζιχαντιστών

suy_turk
Διαβάστε επίσης

Άρματα μάχης του τουρκικού στρατού πήραν θέσεις μάχης και πραγματοποίησαν βολές κατά στόχων στο συριακό έδαφος, στόχος είναι η «εκκαθάριση» της πόλης Τζαραμπλούς από τζιχαντιστές.

Την ίδια στιγμή, στρατιωτικές πηγές δηλώνουν, πως οι τουρκικές δυνάμεις εισβάλλουν στη Συρία. Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι τα τουρκικά άρματα μάχης διέσχισαν τη συνοριακή γραμμή, για να διευκρινιστεί μετά, ότι παραμένουν εντός των τουρκικών συνόρων.

Από νωρίς το πρωί, πυρά πυροβολικού, με την υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών πλήττουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Τζαραμπλούς, ενώ έχει αναφερθεί και η δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε τη δράση τουρκικών ειδικών δυνάμεων στα βόρεια της Συρίας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη Τζαραμπλούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν και μονάδες του τουρκικού πυροβολικού, με την αεροπορική κάλυψη μαχητικών της τουρκικής αεροπορίας.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dogan News Agency, η τουρκική αστυνομία πραγματοποιεί επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη, για τη σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατική δράση, που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Παλαιότερα άρθρα: