Η Τουρκία φοβάται για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

pi8anh_tromokratikh_epi8esh
Διαβάστε επίσης

Η τουρκική αστυνομία εξέδωσε προειδοποίηση σε εθνικό επίπεδο για την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων κατά την εθνική εορτή της Πέμπτης, καθώς η χώρα έχει συγκλονιστεί τον τελευταίο καιρό από επιθέσεις που αποδίδονται τόσο στην ISIS όσο και σε κουρδικές ομάδες.

Στην προειδοποίηση για τρομοκρατικό χτύπημα προς τις συνολικά 81 επαρχιακές αστυνομικές δυνάμεις, επισημαίνεται ότι το Ισλαμικό Κράτος «θεωρεί απίστους τους Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς και ότι επιτρέπεται να τους πολεμούν και να τους σκοτώνουν».

Η προειδοποίηση καλεί, επίσης, σε επανεκτίμηση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 19ης Μαΐου, ημέρα κατά την οποία τιμάται ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις και τα δημόσια κτίρια αποτελούν πιθανούς στόχους, ενώ δημοσιεύματα υποδεικνύουν ως στόχο και το Μαυσωλείο του Ατατούρκ στην τουρκική πρωτεύουσα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι το Μαυσωλείο του Ατατούρκ, όμως, θα παραμείνει ανοιχτό την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά χιλιάδες άνθρωποι το επισκέπτονται.

Οι φόβοι για χτύπημα συμπίπτουν και με την ημερομηνία συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Παλαιότερα άρθρα: