Η Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό αεροσκάφος – Ραγδαίες εξελίξεις

katarripsi-rosikou-aeroskafous2
Διαβάστε επίσης

Τουρκικά F-16 κατέρριψαν σήμερα πολεμικό Ρωσικό αεροσκάφος που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, δήλωσε στο Reuters Τούρκος αξιωματικός.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό ο πιλότος του ρωσικού αεροσκάφους αγνόησε τις προειδοποιήσεις των τουρκικών δυνάμεων.
Βίντεο με δύο πιλότους να πέφτουν με αλεξίπτωτα μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο, δημοσίευσε το πρακτορείο Ανατολή.

Πηγές της τουρκικής προεδρίας δήλωσαν ότι το αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη από τα τουρκικά F-16 ήταν ένα Su-24 ρωσικής κατασκευής. Mάλιστα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη ανήκει στην ρωσική πολεμική αεροπορία και είναι ένα Su-24.
Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Έχουμε αποδείξεις ότι το αεροσκάφος πετούσε στον συριακό εναέριο χώρο

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που κατερρίφθη δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA. Όπως ανακοίνωσε, είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, όπως μετέδωσε το IFAX.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Οι Τουρκικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ μετά το περιστατικό.

katarripsi-rosikou-aeroskafous1

katarripsi-rosikou-aeroskafous2

katarripsi-rosikou-aeroskafous3

με πληροφορίες από Reuters και News247

Παλαιότερα άρθρα: