Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντά στις δηλώσεις Σόιμπλε

Zoi-Konstantopoulou_-1-
Διαβάστε επίσης

Απάντηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τις δηλώσεις Σόιμπλε έδωσε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μέσω twitter έγραψε ότι
«Προς κ. Β. Σόιμπλε: Οι γερμανικές οφειλές αποτελούν αποδεδειγμένο δημόσιο χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ύψους 278-340 δισ. ευρώ», ήταν η πρώτη ανάρτηση της πρώην προέδρου της Βουλής στο λογαριασμό της, ενώ συνέχισε γράφοντας «Προς κ.Σόιμπλε: Ανοησία, εθνικισμός και έγκλημα είναι η άρνηση αποζημίωσης και η εξόντωση του ελληνικού λαού για ένα χρέος που δεν οφείλει».

Το ίδιο μήνυμα η κα Κωνσταντοπούλου έγραψε και στα αγγλικά, πιθανόν για να μη χρειαστεί να μεσολαβήσει μετάφραση για τον παραλήπτη.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν δημοσιευθεί υβριστικές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για την Ελλάδα και τον έλληνα πρωθυπουργό.

«Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πριν και μετά τις εκλογές ότι αν η Γερμανία πλήρωνε στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις για τα εγκλήματα και τις καταστροφές που έκαναν οι ναζί κατά την διάρκεια του Β” Παγκόσμιου Πολέμου, αυτό θα απορροφούσε το σύνολο του δημόσιου χρέους. Κάποιος που λέει τέτοιες ανοησίες στον λαό του, δεν εκπληρώνει το καθήκον του που είναι να πει την αλήθεια. Αυτός ο εθνικισμός, αυτές οι ανεύθυνες κουβέντες, μπορούν να στραφούν μόνο ενάντια όσων τις λένε. Γιατί αν ήμουν Έλληνας θα έλεγα: Με δεδομένο ότι υπάρχει κάποιος που μας χρωστά τόσα πολλά χρήματα, γιατί θα έπρεπε εγώ να κάνω οικονομίες; Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει την πολιτική στην Ελλάδα», είχε δηλώσει ο Β. Σόιμπλε στο γαλλογερμανικό δίκτυο ARTE.

Παλαιότερα άρθρα: