Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση

ZOITSA-KONSTANTOPOULOU
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

«Δεν θα βαφτίσουμε το κρέας, ψάρι»  δηλώνει η κα Κωνσταντοπούλου, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Μανώλη Γλέζου που είχαν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό unfollow, η πρόεδρος της Βουλής που τελευταία οι δημοσιογράφοι σχολιάζουν πως έχει αυτονομηθεί από τη γραμμή του κυβερνώντος κόμματος, προσχωρεί ξεκάθαρα στο μπλοκ που κάνει εσωκομματική κριτική.

Έχει προηγηθεί η πρωτοβουλία της να επανεξεταστεί η εγκυρότητα νόμων που ψηφίστηκαν με λιγότερες από 151 ψήφους, επειδή απουσίαζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, «χωρίς δική τους πρωτοβουλία». Μετά τις επίσημες διαφωνίες με την ενέργεια αυτή, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη αλλά και σημαντικά στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης όπως ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στη συνέντευξη αυτή, η κα Κωνσταντοπούλου επιβεβαίωσε ότι η ίδια ψήφισε αρνητικά στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας ρώτησε τους βουλευτές του αν συμφωνούν με τη συμφωνία της τετράμηνης παράτασης. Παράλληλα έστειλε και μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα δεν θα δεχθεί να μην υλοποιηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Εξηγώντας περαιτέρω ότι «οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο κομμάτων δεν είναι διατεθειμένες να βαφτίσουν το κρέας-ψάρι και να υπαναχωρήσουν στις αδιαπραγμάτευτες αρχές επί τη βάση των οποίων δόθηκε η λαϊκή εντολή».

Με τα λόγια αυτά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε από νωρίς το δημοσιογραφικό κόσμο να αισθάνεται ότι μέλει να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, προσχωρεί ξεκάθαρα στην κριτική της συμπολίτευσης και προειδοποιεί για μπλοκάρισμα κινήσεων της κυβέρνησης που θα τείνουν προς ένα συμβιβασμό με τους εταίρους, σε απόσταση από το προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Ήδη μπαίνουν ζητήματα δημοψηφίσματος ή νέων εκλογών σε περίπτωση που η κυβέρνηση κάνει πίσω στη διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και φέρει στη Βουλή προς ψήφιση ένα νέο μνημόνιο, σύμφωνα με δηλώσεις του Κώστα Λαπαβίτσα, εξέχοντος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως η κα Κωνσταντοπούλου να είναι μία από εκείνους που θα στηρίξουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο όταν και αν έρθει η στιγμή.

Παλαιότερα άρθρα: