Χίλαρι Κλίντον: Τα λόγια του Τραμπ υποκινούν τη βία

HILARI-KLINTON-IN
Διαβάστε επίσης

Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε πως τα λόγια τού μεγιστάνα Τραμπ «υποκινούν τη βία» – την ώρα που έχει ανοίξει και μία μίνι σύγκρουση γύρω από φερόμενη «επέμβαση» των μυστικών υπηρεσιών μετά τις αναφορές του Τραμπ.

«Όταν είσαι υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα ή είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ, τα λόγια σου μπορεί να έχουν βίαιες συνέπειες» τόνισε η Κλίντον. Λέγοντας πως οι αναφορές του Τραμπ ήταν υποκίνηση σε βία, υποστήριξε πως ήταν άλλη μία απόδειξη πως ο Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για την ηγεσία.

«Κάθε ένα από αυτά τα περιστατικά μας δείχνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απλά δεν είναι κατάλληλος να γίνει πρόεδρος και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», δήλωσε η Κλίντον από την Ντε Μόιν της Αιόβα.

Αναφορές στο CNN ήθελαν τα στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίες να «έπιασαν» τον Τραμπ και να «συζήτησαν» μαζί του τις αναφορές του γύρω από τους υποστηρικτές της ολποκατοχής. Σύμφωνα με τις αναφορές, «ήταν παραπάνω από απλή συζήτηση».

Το περίεργο είναι ότι η συνήθως σιωπηρή Μυστική Υπηρεσία ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter πως «έχει σε γνώση της τα σχόλια που έγιναν νωρίτερα».

Το Reuters από την πλευρά του ανέφερε, επικαλούμενο αξιωματούχους, πως δεν υπήρξε «επίσημη» συζήτηση μεταξύ της Μυστικής Υπηρεσίας και του ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ αρνήθηκε σε δική του ανάρτηση στο Twitter ότι υπήρξε «τέτοιου είδους συζήτηση», υποστηρίζοντας πως η υπόθεση ήταν «κατασκευασμένη εξαιτίας της χαμηλής τηλεθέασης του CNN».

Παλαιότερα άρθρα: