Ημέρες Ιουλίου 1974!

metapoliteush
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

Σε ένα ολοκληρωτικό déjà vu, μια ολοκληρωτική επαναφορά, ζούμε ημέρες Ιουλίου 1974, όταν η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση πολιορκίας, αλλά ο κυβερνητικός μηχανισμός είχε πλήρως καταρρεύσει ενώ ο κρατικός παράπαιε!

Τότε ήταν το ακατανόητο διάταγμα Γενικής Επιστρατεύσεως (δεν είχε γίνει ούτε το 1940!), αποτέλεσμα του πανικού της κυβερνήσεως ανδρεικέλων του Ιωαννίδη, που έσπειρε τον πανικό και αποδιάρθρωσε τον κρατικό μηχανισμό.

Σήμερα είναι η -απολύτως αναμενόμενο- κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, υπό το κράτος του πανικού προκάλεσε η απόφαση των ιδεοληπτικών που μας κυβερνούν, να προκηρύξουν δημοψήφισμα για ανύπαρκτο θέμα, επιζητώντας λευκή επιταγή για την έξοδο της χώρας από το ευρώ!

Ήδη το κόστος για την εθνική μας οικονομίας υπολογίζεται σε περίπου 2% του Α.Ε.Π., από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι σήμερα! Αν το νούμερο δεν σας λέει κάτι, σκεφθείτε ότι η διαφωνία με τους εταίρους για το πρωτογενές πλεόνασμα κινείτο κάτω του 2%!!! Δώσαμε στο παιδί τα σπίρτα να παίξει και έβαλε φωτιά στο σπίτι…

Για όσους δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει, θα αναφέρω μόνον ένα απολύτως επιβεβαιωμένο παράδειγμα: εκατοντάδες ελληνικά φορτηγά που ταξιδεύουν με ευπαθή εμπορεύματα -κυρίως τρόφιμα- προς τις ευρωπαϊκές αγορές, έχουν ακινητοποιηθεί λόγω του ότι οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των οδηγών δεν γίνονται δεκτές από το ευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών! Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν χρήματα για καύσιμα, για διόδια, για διατροφή και διαμονή. Είναι θέμα πολύ λίγων ωρών το φορτίο τους να καταστραφεί, αφού τα ψυγεία των φορτηγών δεν λειτουργούν. Ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μόνο και μόνο λόγω της ασχετοσύνης και της ιδεοληψίας των παρανοϊκών που μας κυβερνούν!

Κατά τα λοιπά, φαίνεται ότι η διάσταση απόψεων έχει διαλύσει τον μηχανισμό του πρωθυπουργικού γραφείου, με επώνυμα στελέχη να ζητούν άμεση υπογραφή συμφωνίας ανεξαρτήτως τιμήματος. Πρόκειται για ανθρώπους της διαπλοκής που τρέμει μπροστά στην ιδέα της πλήρους καταρρεύσεως και της αναδύσεως ενός νέου -μη χειραγωγούμενου και μη ελεγχόμενου- πολιτικού συστήματος. Όμως, ακριβώς αυτό φαίνεται να επιθυμεί η Ευρώπη, με σκληρό πυρήνα τη Γερμανία, -την οποία μάλλον ελέγχει ο Σόϊμπλε, παρά η Μέρκελ- και δεν ενδίδει σε πιέσεις υπέρ του συμβιβασμού. Εμμένει, συμφώνως των πληροφοριών, υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το οποίο, εκτιμάται ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση του φαύλου πολιτικού συστήματος.

Οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες μπορεί να είναι καταιγιστικές. Όμως, ότι και αν συμβεί, μαλλον θα επιβεβαιωθεί η στρατηγική των Ευρωπαίων. Οψόμεθα εις Φιλίππους!

Παλαιότερα άρθρα: