Ολάντ: κανένα αντάλλαγμα από την ΕΕ προς την Άγκυρα

French President Francois Hollande attends a news conference with Croatian President Ivo Josipovic at the Elysee Palace in Paris October 9, 2012. REUTERS/Philippe Wojazer (FRANCE - Tags: POLITICS)
Διαβάστε επίσης

Ο Φρανσουά Ολάντ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε «παραχώρηση» προς την Τουρκία αναφορικά με το ζήτημα της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (βίζα) στους υπηκόους της προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κανένα αντάλλαγμα από μέρους της ΕΕ για εγγυήσεις στον έλεγχο των προσφυγικών ροών από πλευράς Άγκυρας.

«Δεν πρέπει να υπάρξει καμία παραχώρηση αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή των κριτηρίων της απελευθέρωσης των θεωρήσεων εισόδου» τόνισε ο γάλλος Πρόεδρος, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων της 17ης- 18ης Μαρτίου μεταξύ της Άγκυρας και των 28 κρατών μελών της ΕΕ με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε «το πόσο επείγον» είναι να αντιμετωπίσουμε τη «βαθιά κρίση» που προκλήθηκε από τις μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα οριστούν οι αρχές, προκειμένου τα μέτρα που θα ληφθούν να συνάδουν με τις αξίες μας και να είναι τα αποτελεσματικότερα».

Παλαιότερα άρθρα: