ΗΠΑ: Έρευνα για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του Δημοκρατικού Ρούμπεν Κίουεν

5a221f4d1900004c04034184
Διαβάστε επίσης

Η επιτροπή της δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά του δημοκρατικού μέλους του σώματος Ρούμπεν Κίουεν που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος δυο γυναικών, εκ των οποίων η μια ήταν πρώην συνεργάτης του.

Με λακωνική ανακοίνωση, η επιτροπή αναφέρει ότι «έλαβε γνώση των δημόσιων κατηγοριών» σε βάρος του 37χρονου αντιπροσώπου της Νεβάδα, που εξελέγη πέρυσι στο Κογκρέσο.

Η πρώτη γυναίκα που τον κατηγόρησε, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Buzzfeed, δήλωσε ότι ο υποψήφιος, το 2016, την είχε επανειλημμένα παρενοχλήσει σεξουαλικά, όταν εργαζόταν στην ομάδα της εκστρατείας του.

Μια άλλη γυναίκα, λομπίστρια της Νεβάδα, έκανε λόγο για επανειλημμένη παρενόχληση από τον νεαρό βουλευτή, όταν αυτός ήταν μέλος της πολιτειακής βουλής.

Ο Ρούμπεν Κίουεν δεν παραδέχτηκε τις κατηγορίες αυτές και μέχρι σήμερα αρνείται να παρατηθεί, παρότι η επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας της Βουλής, η Νάνσι Πελόζι, τον προέτρεψε να παραιτηθεί.

Κατηγορίες παρενόχλησης ή ανάρμοστης συμπεριφοράς έπληξαν δύο Δημοκρατικούς, μέλη του Κογκρέσου: ο Τζον Κόνιερς, στη Βουλή, υπέβαλε την παραίτησή του και ο γερουσιαστής Αλ Φράνκεν ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί σύντομα.

Δύο ακόμη έρευνες της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι σε εξέλιξη, κυρίως σε βάρος του ρεπουμπλικανού από το Τέξας Μπλέικ Φάρεντχολντ, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και του ρεπουμπλικανού της Αριζόνα Τρεντ Φρανκς. Ο Φρανκς παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι μια υποψήφια των Δημοκρατικών για την πολιτεία του Κάνσας στο Κογκρέσο, η “Αντρεα Ράμζι, αποχώρησε από την κούρσα, μετά τις κατηγορίες σε βάρος της από έναν υφιστάμενό της, για ενέργειες που έλαβαν χώρα το 2005, όταν αυτή ήταν διευθύντρια ανθρωπίνου δυναμικού σε μια εταιρία. Αυτή αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι διατυπώθηκαν από έναν «εκδικητικό απολυμένο εργαζόμενο», σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσίευσε η εφημερίδα Kansas City Star.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε