ΗΠΑ: Η στιγμή της κατάρρευσης της πεζογέφυρας στο Μαϊάμι που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς

μαιμαι
Διαβάστε επίσης

Τη σοκαριστική στιγμή της κατάρρευσης μιας πεζογέφυρας στο Μαϊάμι κατέγραψε μια κάμερα ασφαλείας. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση της κατασκευής σε αυτοκινητόδρομο της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, κοντά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντας. Εννέα ακόμη άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο. Το βίντεο είναι απόσπασμα από κάμερα ασφαλείας και δείχνει τη στιγμή που η πεζογέφυρα βάρους 950 τόνων κατέρρευσε, καταπλακώνοντας αυτοκίνητα.

Διασώστες συνέχισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας να αναζητούν επιζώντες.Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.Η πεζογέφυρα συνδέει τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ.

Τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που διαθέτει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας. Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους. Δεν είχε ανοίξει ακόμη για το κοινό. Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου αυτήν την περίοδο έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους, από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Παλαιότερα άρθρα: