Ήταν Γερμανοί οι νεκροί από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

germania_1
Διαβάστε επίσης

Δέκα είναι οι Γερμανοί τουρίστες που σκοτώθηκαν την Τρίτη σε επίθεση αυτοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για εννέα νεκρούς Γερμανούς από την επίθεση αυτή.

Νωρίτερα ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Εφκάν Αλά, δήλωνε ότι «Βάσει αυτών που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής από την έρευνα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η επίθεση είχε στόχο ειδικά Γερμανούς».

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι δεν βλέπει λόγο αυτοί που σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη να αλλάξουν τα σχέδιά τους μετά τη χθεσινή επίθεση από την οποία έχασαν τη ζωή τους 10 ξένοι τουρίστες, εκ των οποίων τουλάχιστον οι οκτώ ήταν Γερμανοί.

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο να διακόψουν ή να απαρνηθούν τα φυσιολογικά ταξίδια (δηλαδή εκτός ζωνών σύγκρουσης) στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Χθες το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε συστήσει στους Γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν «προσωρινά» τα πολυσύχναστα μέρη και τις κύριες τουριστικές τοποθεσίες της Κωνσταντινούπολης.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Παλαιότερα άρθρα: