Ηχηρό μήνυμα προς Τουρκία: Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι πανέτοιμες

aigaio-small
Διαβάστε επίσης

Μήνυμα στην Τουρκία πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απόπειρα αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας έστειλαν στην γείτονα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση, δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μία ημέρα αφότου η Τουρκία έστειλε κοντά στα Ίμια πυραυλάκατο στην οποία φαίνεται να επέβαιναν ανώτατα στελέχη του τουρκικού στρατεύματος.

Η ετοιμότητα και των τριών Όπλων είναι «εξαιρετική», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως οι τουρκικές ενέργειες δεν συμβάλλουν στην δημιουργία και την διατήρηση ενός θετικού κλίματος για την ειρηνική επίλυση των όποιων ζητημάτων και την ηρεμία στην περιοχή.

Σε ότι αφορά αυτό καθ” αυτό το επεισόδιο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τόνισε πως δεν το θεωρεί «ιδιαίτερα σοβαρό», προσθέτοντας λακωνικά ότι αυτή στιγμή έχουμε «ένα σωρό» σοβαρά προβλήματα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Η κυριαρχία μας δεν αμφισβητείται, δεν την βάζουμε καν σε συζήτηση. Παράλληλα θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, θέλουμε να ζούμε με βάση τις διεθνείς συνθήκες και συγχρόνως προετοιμαζόμαστε για όλα», δήλωσε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Παλαιότερα άρθρα: