Η δεύτερη εβδομάδα Novartis ξεκινά με κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ

syriza ko 605
Διαβάστε επίσης

Η δεύτερη εβδομάδα κατά την οποία αναμένεται να κυριαρχήσει η υπόθεση Novartis ξεκινά σήμερα Δευτέρα, με συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και η επόμενη, με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, με βασικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προτείνει στους βουλευτές του τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και την εμπλοκή των ονομάτων 2 πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών.

Ο κ. Τζανακόπουλος, σημείωσε ότι η προανακριτική επιτροπή της Βουλής είναι το μοναδικό θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Ενώ είχε εκφράσει τη βεβαιότητα πως και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα στηρίξει αυτή την πρόταση.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 υποστήριξε ότι η συζήτηση για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής αναμένεται μετά την Καθαρά Δευτέρα. Όσον αφορά στο αδίκημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν τίθεται θέμα παραγραφής, ξεκαθάρισε.

Ως προς το αδίκημα της δωροληψίας, είπε ότι υπάρχουν διάφορες νομικές απόψεις, που λένε ότι δεν υπόκειται σε παραγραφή. Αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες, είπε ότι θα κληθούν να καταθέσουν, τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις ως προς την προστασία τους.

Παλαιότερα άρθρα: