Η Ελλάδα πεθαίνει και στους δρόμους – Μόνο στην Αττική, τον Ιούλιο 13 νεκροί και 24 σοβαρά τραυματίες

troxaio
Διαβάστε επίσης

Μπορεί, λόγω της επικαιρότητας η προσοχή της Ελλάδας να βρίσκεται στραμμένη στο Μάτι και τα τραγικά θύματα των πυρκαγιών. Μπορεί να αναζητούνται αίτια και ευθύνες προκειμένου να καταλογιστούν ευθύνες και πολύ σωστά.

Ταυτοχρόνως όμως στην Ελλάδα συνεχίζεται, στους δρόμους ένα ακήρυκτος πόλεμος που κοστίζει πολύ ακριβά: Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο.

Μόνο μέσα στον Ιούλιο του 2018 και μόνο μέσα στα όρια της διαιοδοσίας της Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 433 τροχαία ατυχήματα με 13 νεκρούς, 24 σοβαρά και 507 ελαφρά τραυματίες.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι φταίνε οι δρόμοι, που φταίνε κι αυτοί. Όμως για μια ακόμη φορά, διαπιστωμένα, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -17.165- παραβάσεις από τις οποίες -879- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 572 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 82 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 2.299 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 286 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 412 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 69 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και
  • 1.447 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Παλαιότερα άρθρα: