Η Ολυμπία Οδός αλλάζει… φώτα – Βάζει Led, βοηθά τους οδηγούς αλλά και το περιβάλλον

OLYMPIA-6
Διαβάστε επίσης

Μετά τα τούνελ της Κακιάς Σκάλας, η Ολυμπία Οδός αναβαθμίζει το φωτισμό και στις σήραγγες τις περιμετρικής Πατρών, με την τοποθέτηση λαμπτήρων LED.

Πρόκειται για ένα έργο που ήδη δοκιμάστηκε και έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό και με το οποίο όχι μόνο αυξάνεται κατακόρυφα η ασφάλεια των οδηγών – χρηστών του αυτοκινητόδρομου αλλά ταυτοχρόνως έχει και οικολογικό αποτύπωμα.

Οι οδηγοί, μέρα και νύχτα έχουν σαφέστατα αυξημένη ορατότητα λόγω της έντασης του φωτισμού, ενώ την ίδια ώρα μέσω της μειωμένης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, η Ολυμπία Οδός συνεισφέρει στο μέτρο του εφικτού και τελικά σε ότι της αναλογεί στη μείωση ρύπων άρα στην μείωση των συνεπειών από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Ανεξαρτήτως αυτών, στο πλαίσιο των εργασιών για την αναβάθμιση του φωτισμού, έχουν προγραμματιστεί ολιγόωρες νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεταξύ των κόμβων Πάτρας-Κ1 και Εγλυκάδας.

Ειδικότερα, θα εφαρμοστούν ολιγόωρες νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα 3/12/18 και την Τρίτη 4/12, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τις 07:00 το πρωί της επόμενης μέρας.

Στο διάστημα αυτό η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Αθήνα θα εκτρέπεται στο ύψος του Κόμβου Εγλυκάδας προς το τοπικό δίκτυο της πόλης της Πάτρας, ενώ κλειστή θα παραμείνει και η είσοδος του Κόμβου Εγλυκάδας προς Αθήνα.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία προς Αθήνα θα εξυπηρετείται, μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Ακτής Δυμαίων, Τριών Ναυάρχων, Αγίου Ανδρέα, Νόρμαν, Ηρώων Πολυτεχνείου, και Κανελλοπούλου και θα επανεισέρχεται στην ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών.

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές.

Παλαιότερα άρθρα: