Η Vinci έφτιαξε τη Γέφυρα του Ατλαντικού, βασισμένη στο πετυχημένο μοντέλο της γέφυρας του Ρίο-Αντίρριο

gefyra-atlantikou
Διαβάστε επίσης

Στις 5 Αυγούστου εγκαινιάστηκε στον Παναμά η Γέφυρα του Ατλαντικού. Πρόκειται για μια εξαιρετική δομή μηχανικής που κατασκεύασε η VINCI Construction η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή της γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης η οποία ενώνει το Ρίο με το Αντίρριο.

Και οι ομοιότητες είναι πολλές. Όπως και το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη γέφυρα εργάστηκαν μηχανικοί που είχαν εργαστεί και στην κατασκευή της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης».

Η «Γέφυρα του Ατλαντικού», είναι ακόμη μια διεθνούς εμβέλειας καλωδιωτή γέφυρα και πλέον κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με άνοιγμα 530 μέτρων σε ύψος 75 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι πύργοι της υψώνονται σε 210 μέτρα πάνω από τα νερά του Ατλαντικού. Το δε συνολικό έργο ξεπερνά τα 4,6 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για γέφυρα που ενώνει τις δύο πλευρές της διώρυγας του Παναμά, η ολοκλήρωση της οποίας συντελέσθηκε χωρίς κανένα σοβαρό ατύχημα και χωρίς να διακοπεί καθόλου η κυκλοφορία των πλοίων στο κανάλι.

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 ο Πρόεδρος του Παναμά Laurentino Cortizo και ο Διαχειριστής του Καναλιού του Παναμά, Jorge Quijano, αποκάλυψαν τη γέφυρα του Ατλαντικού στην Colón.

Λόγω των αντιξοοτήτων του τροπικού κλίματος στον Παναμά επελέγη από την αρχή η εξ’ ολοκλήρου κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα αντί για μια μεταλλική δομή.

gravima gefyra panama

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε