Ιβάνοφ: Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να επωμισθεί η Ελλάδα όλο το βάρος της προσφυγικής κρίσης

skopia
Διαβάστε επίσης

Η ΠΓΔΜ ζητά και αναμένει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μία λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, μέρος της οποίας θα είναι και η Ελλάδα, καθώς τα Σκόπια δεν έχουν κανένα συμφέρον να επωμισθεί η Ελλάδα όλο το βάρος , δήλωσε από την Πράγα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόρκι Ιβάνοφ, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες της συνάντησης των πρωθυπουργών των χωρών της ομάδας του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία,Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία).

Ο κ. Ιβάνοφ συμπλήρωσε ότι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης είναι απαραίτητη μία ενιαία και ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση και λύση.

Ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχτεί «μονομερείς λύσεις» σχετικά με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και πρόσθεσε ότι από την ΠΓΔΜ, «η οποία δεν είναι παρά μόνο υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε., ζητείται να επωμισθεί ένα βάρος το οποίο μεγάλες και ισχυρές χώρες της Ε.Ε. δεν δείχνουν πρόθυμες να αναλάβουν».

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ συμπλήρωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη και τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, όμως για να επωμισθεί το βάρος που ζητείται από αυτήν απαιτεί από την Ε.Ε. στήριξη σε πολιτικό επίπεδο, όπως και οικονομική βοήθεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: