Ιγκλέσιας: «Ο Τσίπρας προσπαθεί να σώσει την Ευρώπη»

Igklesias-Tsipras
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Παραφράζοντας μία προ ημερών δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, επικεφαλής των Podemos, δήλωσε ότι αν η Ευρώπη θέλει να σωθεί θα πρέπει να δεχθεί το χέρι που της τείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αν η τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ), η οποία δεν έχει καμιά σχέση με το σχέδιο της ένωσης, δεν δεχθεί το χέρι που της τείνει ο Αλέξης Τσίπρας, αυτό που θα έχουμε ίσως στο μέλλον, θα είναι ηγέτες όπως η Μαρίν Λεπέν στο Eurogroup» ήταν η δήλωση του Ισπανού πολιτικού στο τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

«Ο Τσίπρας δεν αντιτάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό που έκανε είναι να υπερασπισθεί το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας. O επικεφαλής του αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανία υπεραμύνθηκε της σκληρής διαπραγμάτευσης που επιχείρησε ο Τσίπρας ως τώρα εξηγώντας πως αυτό που απόκ κοινού υπερασπίζονται είναι την ευρωπαική ιδέα και τα δημοκρατικά ιδεώδη που αυτή φέρει. «Ο Αλέξης κι εγώ, έχουμε ένα πράγμα κοινό. Είμαστε βαθιά υπέρ της Ευρώπης, αλλά είμαστε και δημοκράτες», είπε και εξήγησε ότι «Το να είσαι δημοκράτης στην Ευρώπη σημαίνει ότι αναγνωρίζεις πως η πολιτική βάση του ευρωπαϊκού σχεδίου είναι η ευημερία και η υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Θεσμοί όπως η τρόικα συνέβαλαν σε μια καταστροφική κατάσταση που πλήττει κυρίως τις χώρες του νότου και είναι αυτοί που καταστρέφουν την Ευρώπη, που αντιτάσσονται στο πολιτικό σχέδιο της Ένωσης, επιβάλλοντας μια πολιτική αυστηρής λιτότητας».

Τέλος ο Ιγκλέσιας υποστήριξε την ελληνική πρόταση προς τους δνανειστές σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν υποχώρησε στους μισθούς, δεν υποχώρησε στις συντάξεις και διατήρησε έναν φόρο στις μεγάλες περιουσίες».

Παλαιότερα άρθρα: