Ισλαμική τρομοκρατία πίσω από το χτύπημα στο Λονδίνο

xtupima_londino
Διαβάστε επίσης

Ισλαμική τρομοκρατία βλέπουν οι βρετανικές Αρχές πίσω από το χθεσινό διπλό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου, όπου έχασαν την ζωή τους τέσσερα άτομα και σαράντα τραυματίστηκαν.

Ο υπαρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Μαρκ Ρόουλι, σημείωσε πως ερευνώνται τα κίνητρα του δράστη με υπόθεση εργασίας ότι εμπνεύστηκε από την διεθνή τρομοκρατία και συνδέεται με τον ισλαμισμό. Αρνήθηκε να κατονομάσει τον δράστη, αφού διερευνάται το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε τυχόν συνεργούς, σημείωσε ωστόσο, ότι οι Αρχές θεωρούν πως γνωρίζουν την ταυτότητά του.

Έως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, λογαριασμοί όμως που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φιλοξενούσαν πανηγυρικές αναρτήσεις.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση στο Λονδίνο σημειώθηκε ανήμερα της πρώτης επετείου από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες, που στοίχισαν τη ζωή σε 32 ανθρώπους. Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι το επίπεδο αντιτρομοκρατικού συναγερμού θα παραμείνει στο σημερινό επίπεδο, «Σοβαρό» (Severe), που είναι το δεύτερο υψηλότερο και σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης. Το ύψιστο επίπεδο συναγερμού είναι το Critical, που σημαίνει ότι επίκειται χτύπημα.

Μετά την επίθεση, το Ανάκτορο του Γουεστμινστερ, όπου στεγάζεται η Βουλή των Κοινοτήτων και η Βουλή των Λόρδων, έμεινε αποκλεισμένο για πολλές ώρες, ενώ η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, που την ώρα του χτυπήματος βρισκόταν στη Βουλή για ψηφοφορία, φυγαδεύτηκε εσπευσμένα με αυτοκίνητο. Το κοινοβούλιο σήμερα θα λειτουργήσει κανονικά.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε