Ισλαμιστής σκότωσε αστυνομικό και τη σύζυγό του στο Παρίσι

fr_terror
Διαβάστε επίσης

Παρά τα δρακόντεια μέτρα και την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στη Γαλλία, ένας άνδρας που, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος μαχαίρωσε και σκότωσε έναν αστυνομικό στη Μανιανβίλ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης φώναξε “ο Θεός είναι μεγάλος” τη στιγμή που κατάφερνε απανωτές μαχαιριές στον 42χρονο αστυνομικό, ο οποίος δεν φορούσε στολή και βρισκόταν έξω από το σπίτι του. Στη συνέχεια ο δράστης μπήκε μέσα στο σπίτι και κράτησε ομήρους τη γυναίκα και το παιδί του θύματος.

Στους Γάλλους διαπραγματευτές φέρεται να είπε πως είναι πιστός του Ισλαμικού Κράτους. Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας, χρησιμοποιώντας βομβίδες κρότου λάμψης αλλά και πραγματικά πυρά εισέβαλαν στο σπίτι και σκότωσαν τον δράστη. Εντόπισαν, ωστόσο, το πτώμα της γυναίκας του αστυνομικού, ενώ κατάφεραν να διασώσουν το παιδί που βρισκόταν μέσα.

Υπό τη σκιά αυτού του γεγονότος, ο Φρανσουά Ολάντ αναφέρει πως θα ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση και συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο.

Παλαιότερα άρθρα: