Ισραηλινοί κομάντος αποβιβάζονται στην Κύπρο – Στο «κόκκινο» η Άγκυρα

Flickr_-_Israel_Defense_Forces_-_Nachal_Brigade_Reconnaissance_Battalion_in_-Commando-_Training_(15)
Διαβάστε επίσης

Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο όρος Τρόοδος αναμένεται να αποβιβαστούν περίπου 400 Ισραηλινοί κομάντος μεταξύ 7 και 14 Ιουνίου πραγματοποιώντας άσκηση μεγάλης κλίμακας.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται παρουσία ανδρών των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων του Ισραηλινού στρατού στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο ο αυξημένος αριθμός τους σε αυτή την κοινή στρατιωτική άσκηση έχει προκαλέσει νευρικότητα στην Τουρκία, η οποία βλέπει να θεμελιώνεται ένας ισχυρός άξονας ο οποίος μπορεί να κερδίσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τόσο στρατιωτικά όσο και ενεργειακά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος επιθετικά ελικόπτερα του Ισραήλ και αερειωθούμενα μαχητικά αεροσκάφη. Εξάλλου, στην άσκηση θα λάβουν μέρος και δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, με αιχμή του δόρατος τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.

Στην Άγκυρα έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν, καθώς θεωρούν πως αργά αλλά σταθερά το σχέδιο της Λευκωσίας για να εμπλέξει όσο περισσότερα διεθνή συμφέροντα στην ΑΟΖ της αποφέρει καρπούς, την ώρα που οι συσχετισμοί στη Μέση Ανατολή δείχνουν να αλλάζουν ευνοώντας τόσο τους Κούρδους όσο και τους Ισραηλινούς.

 

Παλαιότερα άρθρα: