Ιστορικός & πολιτιστικός περίπατος στους Αμπελόκηπους, Κυριακή 22/5

atenistas
Διαβάστε επίσης

Αυτήν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 δίνετε ραντεβού στις 11 π.μ. σε έναν ιστορικό περίπατο σε μια απ’ τις πιο ενδιαφέρουσες συνοικίες της Αθήνας, τους Αμπελόκηπους, περιοχή με έντονο το στοιχείο της προσφυγικής καταγωγής των κατοίκων της αλλά και συνυφασμένη με σπουδαίες ιστορικές μνήμες.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από το ορόσημο της περιοχής, το στάδιο «Απόστολος Νικολαΐδης». Εκπρόσωποι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη θα βρίσκονται στην Θύρα 3 του γηπέδου Απόστολος Νικολαϊδης, θα μιλήσουν για την ιστορία της Ομάδας και θα ξεναγήσουν το κοινό στις εγκαταστάσεις του ιστορικού γηπέδου.

Στο τέλος του περιπάτου στον κινηματογράφο «Αθήναιον» ο κ. Βασίλης Δημητρίου -που εικονογραφεί για δεκαετίες τις περίφημες χειροποίητες αφίσες του- θα μιλήσει για την τέχνη του και την προσπάθεια ένταξης νέων καλλιτεχνών στη ζωγραφική της αφίσας.

Ξεναγός σ’ αυτήν τη βόλτα θα είναι ο κ. Νικόλαος Κ. Παραδείσης, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «βιογράφος» των Αμπελοκήπων. Είναι συγγραφέας των 2 τόμων «Αμπελόκηποι – Περιήγηση στις παλιές γειτονιές» και «Αμπελόκηποι-Περιήγηση στις αναμνήσεις μιας γειτονιάς», Εκδ. Εταιρεία Αρχειακών Μελετών και Εκδόσεων «Ο Μικρός Ρωμηός», 2003 και 2005.

Ο περίπατος ξεκινάει στις 11 από την σέντρα του γηπέδου του Παναθηναϊκού «Απόστολος Νικολαϊδης»,
είσοδος από Θύρα 3, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παλαιότερα άρθρα: