Ο Ιβάν Σαββίδης αγοράζει το MEGA

σαββιδησ
Διαβάστε επίσης

Το δημοσίευμα του RizopoulosPost περί πρόθεσης του Ιβάν Σαββίδη, μετά τον Πήγασο, να αγοράσει το MEGA αποδείχτηκε αληθινό.

Με την πώληση του 20% του Mega από τον όμιλο Μπόμπολα στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη αναμένονται να ακολουθήσουν ριζικές αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ ο επιχειρηματιας δεν έκρυψε την επιθυμία του να αγοράσει κι ένα ποσοστό 20% από τον ΔΟΛ.

Ο Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει συζητήσεις και με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία κατέχει μεγάλο ποσοστό του Mega.

Η εξαγορά του ποσοστού από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδρασεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κάνουν λόγο για διαπλοκή και σχήματα συμφερόντων.

Η ΝΔ αναφέρθηκε πρώτη στο γεγονός ότι «η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών»» και σημείωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο επιχειρηματίων, Μπόμπολα και Σαββίδη, δεν είναι «καθόλου τυχαία».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού απάντσηαν στις κατηγορίες της ΝΔ, λέγοντας ότι «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ», προσθέτωντας: «Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη».

Τον λόγο για τα συμβάντα πήραν και ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο Α. Λοβέρδος είπε ότι τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά ο ίδιος ο επιχειρηματίας έχει απαντήσει με τις δηλώσεις του. Επίσης, όσον αφορά στην κυβέρνηση τόνισε πως πρέπει να γνωρίζουν ότι «οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις, έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό».

Η χαρακητιρστική φράση του Σ. Θεοδωράκη στον λογαριασμό του στο twitter ήταν η εξής: «Αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο Μπόμπολας, όπως προβλέψαμε, παρέδωσε στον Σαββίδη. Θα πληρώσει και τα χρέη του;»

Παλαιότερα άρθρα: