Και εκεί που ονειρευόμασταν “κούρεμα” τώρα θα παρακαλάμε για μια μικρή επιμήκυνση

samaras-merkel-berolino
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει, έπειτα από την απάντηση που έδωσε σε ερώτημα ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την κ. Μέρκελ, μετά τη σημερινή τους συνάντηση.

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα, ότι η γερμανική κυβέρνηση, η οποία στην ουσία διευθύνει τα πράγματα στην Ευρωζώνη, δεν συζητά ούτε κατά διάνοια την περίπτωση κουρέματος του ελληνικού δημοσίου χρέους. Τελεία και παύλα. Εξάλλου, έπειτα και από την τελευταία στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό, ο οποίος έλαβε το μήνυμα μέσω Άσμουσεν, θα πρέπει να βγάλουμε οριστικά από το μυαλό μας (με αυτό τουλάχιστον το πολιτικό σύστημα) τη σκέψη για κούρεμα του χρέους.

Ο κ. Σαμαράς, προφανώς μόνο και μόνο για λόγους εσωτερικής προπαγάνδας, έθιξε ακροθιγώς το θέμα της επιμήκυνσης, υπό το αυστηρό βλέμμα της κ. Μέρκελ και μάλιστα ως μια μικρή πιθανότητα. Δηλαδή στην πραγματικότητα ούτε κι αυτό.

Εκεί λοιπόν που είχαμε πάρει όλοι «αέρα» για κούρεμα του χρέους, στο εξής τα κεφάλια μέσα και μόνο παράκληση για μια μικρή επιμήκυνση, μας απομένει να κάνουμε, εάν και εφόσον…

Αλήθεια υπάρχει έστω και ένας εχέφρων Έλληνας που να πιστεύει ότι οι τοκογλύφοι δανειστές, θα ελευθέρωναν ποτέ το «ψάρι» τώρα που το έπιασαν στο αγκίστρι και εκείνο σπαρταράει απεγνωσμένα; Μόνοι μας πρέπει να κόψουμε το νήμα.

Παλαιότερα άρθρα: