Και η Σουηδία έκλεισε τα σύνορα για τους πρόσφυγες

metanasteutiki
Διαβάστε επίσης

Η Σουηδία απαιτεί από σήμερα από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να διαθέτουν ένα έγγραφο ταυτοποίησης για να τους επιτραπεί να διασχίσουν με τρένο ή λεωφορείο τη γέφυρα του Όρεσουντ, την κύρια πύλη εισόδου των προσφύγων στη χώρα.

Εκτός από την ευθύνη που φέρουν οι μεταφορείς στους οποίους μπορούν να επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα στην περίπτωση που παραβούν τον κανονισμό αυτόν, συστηματικοί έλεγχοι γίνονται κατόπιν σχετικού μέτρου που τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα στον δανέζικο σταθμό του Κάστρουπ, στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, από όπου αναχωρούν τα τρένα που διασχίζουν τη γέφυρα του Όρεσουντ προς τη Σουηδία. Επίσης έχουν στηθεί περίπου 30 σημεία ελέγχου.

Όσοι μετακινούνται μέσω σιδηροδρομικής γραμμής προς της Σουηδία θα πρέπει τώρα να αλλάξουν στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και να περάσουν από τα σημεία ελέγχου ταυτότητας.

Η Σουηδία δέχθηκε περισσότερους από 150.000 αιτήσεις ασύλου το 2015 ενώ χιλιάδες επιβάτες περνούν από τη γέφυρα του Όρεσουντ καθημερινά, καθώς συνδέει τις σουηδικές πόλεις του Μάλμε και του Λουντ με τη δανέζικη πρωτεύουσα.

Μάλιστα έχει υψωθεί φράχτης γύρω από μια από τις πλατφόρμες στον σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης, Καστρούπ.

Οι αλλαγές αναμένεται να αυξήσουν τον χρόνο μετάβασης στη Σουηδία κατά 30 λεπτά ενώ μέχρι σήμερα έφθανε συνολικά τα 40 λεπτά.

με πληροφορίες από Έθνος και reporter.gr

Παλαιότερα άρθρα: