Και ο Σηφουνάκης στη γραμμή Λυκούδη

sifounakis
Διαβάστε επίσης

Έλλειψη στρατηγικής σε κυβέρνηση αλλά και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε ο κ. Νίκος Σηφουνάκης με αποτέλεσμα να μην αναστρέφεται το κλίμα οικονομικής και πολιτικής αστάθειας.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων η πλειοψηφία και η μειοψηφία ώστε να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα επικαλούμενος την ομιλία του κ. Σπύρου Λυκούδη ο οποίος είχε προτείνει σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από την παρούσα Βουλή.

«Ποια η στρατηγική της αντιπολίτευσης και κυρίως της αξιωματικής; Αυτοσκοπός είναι η κυβέρνηση; Μπορεί να εξηγήσει πως θα κυβερνήσει σε αυτό το κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Σηφουνάκης για να συνεχίσει «όλα δείχνουν ότι ακόμα και αν υπάρξει αυτοδυναμία καμία κυβέρνηση στο εξής δεν θα μπορεί με οριακή πλειοψηφία για πολύ χρόνο να κυβερνήσει… εχουν ευθύνη να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων πλειοψηφία και μειοψηφία… Όπως είπε και ο κ. Λυκούδης θα υπάρξει μια στιγμή που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κάνει τομές και να υλοποιήσει όσα εξαγγέλλει».

Ο κ. Σηφουνάκης καλούμενος από δημοσιογράφους να ξεκαθαρίσει εάν και ο ίδιος τάσσεται υπερ του σχηματισμού του λεγόμενου και ως «μεγάλου συνασπισμού» είπε πως θεωρεί αναγκαία την δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, πως θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει, τόνισε όμως πως «δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο από την παρούσα Βουλή».

Παλαιότερα άρθρα: