Ο καιρός: Η πρόβλεψη για την Τρίτη 9 Μαΐου 2017

kairos
Διαβάστε επίσης

Ο καιρός: Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 αναμένουμε άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 28, στην Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στα θαλάσσια τμήματα από τη Ρόδο έως το Καστελόριζο θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά γρήγορα θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Παλαιότερα άρθρα: