Κάλεσμα-ENDGAME 1: Ένα βιβλίο που διαβάζοντάς το μπορείς να κερδίσεις 500.000 δολάρια

ENDGAME
Διαβάστε επίσης

Έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν οι συγγραφείς Τζέιμς Φρέι και Νίλς Τζόνσον-Σέλτον να προωθήσουν του νέο τους βιβλίο «Το Κάλεσμα-ENDGAME 1», προσφέροντας χρηματική αμοιβή 500.000 δολαρίων σε όποιον λύσει το μεγάλο γρίφο που κρύβει.

Πρόκειται για ένα κυνήγι θησαυρού, στο οποίο κάθε γρίφος, έχει σχεδιαστεί από τρεις διδάκτορες του ΜΙΤ. Αυτός που θα επιτύχει να το λύσει πρώτος το μυστήριο, θα λάβει ένα κλειδί που θα ξεκλειδώνει το μεγάλο έπαθλο. Το κλειδί ανοίγει μια αλεξίσφαιρη γυάλινη θήκη με δεκάδες χρυσά νομίσματα. Η θήκη θα εκτίθεται σε δημόσιο χώρο, στο ξενοδοχείο Caesars Palace στο Λας Βέγκας και θα ανοιχτεί σε ζωντανή μετάδοση στο YouTube.

Σύμφωνα με το «in.gr» κάθε βιβλίο της σειράς «ENDGAME» θα περιέχει έναν «σούπερ γρίφο» που θα αποτελείται από στοιχεία και αινίγματα διάσπαρτα στο κείμενο, ορισμένα από τα οποία θα οδηγούν τον αναγνώστη στο ίντερνετ, άλλα στον πραγματικό κόσμο και άλλα θα προκαλούν τη σκέψη του. Tα στοιχεία αυτά μπορεί να έχουν τη μορφή κειμένου ή να είναι οπτικές ενδείξεις, κρυπταλγόριθμοι, κωδικοί και/ή υπερσύνδεσμοι που οδηγούν σε αποτελέσματα αναζήτησης, αποτελέσματα εικόνας, γεωγραφικές συντεταγμένες, βίντεο στο YouTube, ανεξάρτητους δικτυακούς τόπους ή/και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βιβλίο είναι το πρώτο της τριλογίας «ENDGAME» το οποίο κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου 2014 ταυτόχρονα σε 36 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Στο δεύτερο βιβλίο το έπαθλο για όποιον το λύσει, σύμφωνα με τον συγγραφέα Τζέιμς Φρέι, θα διπλασιαστεί και θα φτάσει το 1 εκατ. δολάρια ενώ στο τρίτο και τελευταίο βιβλίο της τριλογίας θα φτάσει το 1,5 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα και συμπληρωματικά με το βιβλίο, έχει δημιουργηθεί από τη Google Niantic ένα mobile παιχνίδι που θα επιτρέψει στους αναγνώστες να συμμετάσχουν στο Endgame και να παίξουν όπως ακριβώς και οι ήρωες. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε μια εναλλακτική πραγματικότητα, περιλαμβάνει μάχες μεταξύ των παικτών και παρακινεί τους συμμετέχοντες να μαθαίνουν πράγματα για τον αληθινό κόσμο και τα μυστήριά του.

Η Twentieth Century Fox έχει αγοράσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα για το Endgame και η Temple Hill (The Twilight Saga, ABC’s Revenge και The Fault in Our Stars) είναι η παραγωγός εταιρεία.

Παλαιότερα άρθρα: