Καλή κλήρωση, πρόγραμμα «παλούκι»

6C54C01CBB0F30087E8F8E3D763ADCC1
Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει παράπονα από την κλήρωση και το γκρουπ στο οποίο θα κληθεί να δοκιμαστεί στη φετινή περιπέτειά του στο Champions League.

Η Μπενφίκα, η Παρί και η Άντερλεχτ δεν είναι αντίπαλοι που προσφέρουν σιγουριά πρόκρισης (ούτε καν τρίτης θέσης για να συνεχίσει στο Europa League), ωστόσο οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους ομίλους ήταν πολύ πιο «σκληροί».

Το άσχημο για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν ευνοήθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων. Η πανίσχυρη φέτος Παρί Σεν Ζερμέν, με τετράδα μπροστά Παστόρε, Λαβέτσι, Καβάνι, Ιμπραίμοβιτς, μπορεί ανέτως να περάσει από το Καραϊσκάκη στην πρεμιέρα της 17ης Σεπτέμβρη και να κάνει πιεστικά τα δύο επόμενα εκτός έδρας ματς της ελληνικής ομάδας σε Βρυξέλλες και Λισαβώνα.

Στη θεωρία ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να μην έχει ούτε πόντο στο τέλος του πρώτου γύρου. Και να παίξει τελικό για τρίτη θέση με την Άντερλεχτ στο Φάληρο τον Δεκέμβρη. Με μια διαφορετική ανάγνωση, ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους πανάκριβους Παριζιάνους στην πρεμιέρα, μπορεί να δώσει αέρα και ψυχολογία στους παίκτες του Μίτσελ για τη συνέχεια…

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι θα έχει αρκετά παιχνίδια μέχρι να μπει στη διοργάνωση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν που άρχιζε ανέτοιμος και μετά έτρεχε και δεν έφτανε. Το αρνητικό είναι ότι σε δυο εβδομάδες μοιάζει απίθανο να έχει προλάβει να μονταριστεί μια ομάδα που έχει κάνει 15 μεταγραφές κι ακόμη και μέχρι το τέλος της σχετικής περιόδου ετοιμάζεται να φέρει δύο βασικούς μέσους.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι χαμένος από χέρι, αλλά μια δόση υπεραισιοδοξίας που βγαίνει από κάποιες πλευρές επειδή απέφυγε τα μεγαθήρια μοιάζει επικίνδυνα ανόητη…

Παλαιότερα άρθρα: