Κάλιο αργά παρά ποτέ: Βρέθηκε το κλεμμένο του αυτοκίνητο… 22 χρόνια μετά!

7362fc124e5a15c40e46879d066f8a26_XL
Διαβάστε επίσης

Χάρη στην επιμονή ενός αστυνομικού, ένας Νοτιοαφρικανός ξαναβρήκε αναπάντεχα το αυτοκίνητο που του είχαν κλέψει πριν από… 22 χρόνια.

Πριν από δύο εβδομάδες ο επιχειρηματίας Ντέρικ Γκούζεν από την Πραιτόρια δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον αστυνομικό Κουάκουα Ντοκόλα που ήθελε να του κάνει ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με ένα ασημί Τογιότα Κορόλα του 1988.

Όπως έγραψε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ η εφημερίδα Beeld, ο Γκούζεν είναι καταγγείλει την κλοπή του αυτοκινήτου του το 1993. Είκοσι ένα χρόνια αργότερα αστυνομικοί που έκαναν ελέγχους στον δρόμο κατάσχεσαν ένα όχημα όταν διαπίστωσαν ότι ο αριθμός πλαισίου είχε σβηστεί. Το όχημα χρησιμοποιούνταν ως ταξί επί πολλά χρόνια, έως ότου αγοράστηκε από έναν ανύποπτο αστυνομικό αντί 22.000 ράντ (1437 ευρώ).

Ο Κουάκουα Ντοκόλα, ένας «αληθινός αστυνομικός», κατάφερε με τη βοήθεια της τεχνολογίας να διαβάσει τον αριθμό και να εντοπίσει τον πραγματικό ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο οποίος χρειάστηκε να ταξιδέψει… 250 χιλιόμετρα στην Πραιτόρια για να το ταυτοποιήσει.

«Θα το πλύνω και θα κυκλοφορώ μ” αυτό. Τα πάντα μέσα σε είναι σε τέλεια κατάσταση. Δεν μπορώ να το πιστέψω» είπε στην εφημερίδα ο πανευτυχής Γκούζεν. «Το αυτοκίνητο έχει συναισθηματική αξία» εξήγησε σε όλους όσοι απορούν με τη χαρά του για ένα όχημα 22 ετών.

Παλαιότερα άρθρα: