Κάμερον: Η Βρετανία διαθέτει στη Γαλλία την βάση της στην Κύπρο

kameron
Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στη Γαλλία και της συνάντησής του με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τόνισε ότι η Βρετανία είναι ανάγκη να εμπλακεί πιο δυναμικά στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Ο Βρετανός πρωθυπουργός μάλιστα, διαβεβαίωσε τον κ. Ολάντ ότι η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου θα είναι στη διάθεση των Γαλλικών ενόπλων δυνάμεων για τις επιχειρήσεις τους.

«Σήμερα, πρότεινα στον πρόεδρο (Φρανσουά Ολάντ) τη χρησιμοποίηση της βάσης της RAF στο Ακρωτήρι από τη γαλλική αεροπορία που πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και επιπλέον υποστήριξη στην εναέρια τροφοδοσία σε καύσιμα» ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οφείλουμε να συνεχίζουμε να πλήττουμε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Θα ενισχύσουμε τα πλήγματα, θα επιλέξουμε στόχους που θα προκαλέσουν τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη σε αυτόν τον στρατό των τρομοκρατών», δήλωσε ο Ολάντ, κάνοντας λόγο για «κοινές υποχρεώσεις» τις οποίες έχει Παρίσι και Λονδίνο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Υποστηρίζω τις ενέργειες του προέδρου Ολάντ για να πλήξει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι και η Βρετανία πρέπει να κάνει το ίδιο. Τις προσεχείς ημέρες θα παρουσιάσω στο κοινοβούλιο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο κατά του Ισλαμικού Κράτους» σημείωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον από την πλευρά του.

Παλαιότερα άρθρα: