Καμμένος: Από το Grexit θα κέρδιζαν funds στα οποία είχε δουλέψει ο Βαρουφάκης

kammenos
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Συνεχίζει τις επιθέσεις ο Πάνος Καμμένος, αυτή τη φορά με βαρείς υπαινιγμούς κατά του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της ΔΕΘ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και το ενδεχόμενο της ρήξης, με την Ευρωζώνη, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, απάντησε ότι αν υπήρχε η εξέλιξη της ρήξης με την Ευρωζώνη κερδισμένη θα έβγαινε η Γερμανία και κάποια funds στα οποία είχε δουλέψει ο κύριος Βαρουφάκης στο παρελθόν.

Μετά από αυτούς τους υπαινιγμούς αναφέρθηκε και ευθέως στις διαπραγματευτικές τακτικές του Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας ότι η πρόβλεψή του ήταν ότι κατά 50% οι Γερμανοί θα υποχωρούσαν άμεσα και κατά 50% αργότερα. Για να αφήσει έτσι να εννοηθεί καθαρά ότι οι εκτιμήσεις του πρώην υπουργού έπεσαν έξω.

Αυτό που ωστόσο έχει ενδιαφέρον είναι γιατί αυτή η επίθεση γίνεται προεκλογικά και μάλιστα ενώ ο κ. Βαρουφάκης δεν συμμετέχει σε κάποιο αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο. Ο λόγος είναι προφανώς ότι φορτώνοντας στον Γιάνη Βαρουφάκη και τις λάθος εκτιμήσεις του την αποτυχία της διαπραγματευτικής τακτικής και τοποθετώντας παράλληλα την αντίθετη επιλογή από τη στροφή που έκανε η κυβέρνηση, ως συμφέρουσα για τη Γερμανία και τα funds – πρώην εργοδότες Βαρουφάκη, ξεπλένεται εύκολα η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Λέω εγώ τώρα… που είμαι και κακεντρεχής.

Παλαιότερα άρθρα: