«Κάντε όλοι υπομονή ….» το μήνυμα Βαρδινογιάννη για τη διαπραγμάτευση

vardis -vardinogiannis
Διαβάστε επίσης

«Αυτό είναι κάτι που μας αφορά όλους και κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Να έχουμε όλοι υπομονή και να περιμένουμε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.»

Αυτό ήταν το μήνυμα του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος ρωτήθηκε από μέτοχο της Motor Oil κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρίας, για τις εκτιμήσεις τους όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σε ότι αφορά την πορεία της Motor Oil το προηγούμενο έτος ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πέτρος Τζανετάκης, μίλησε για σημάδια σταθεροποίησης, μετά την «καταιγίδα» των μειώσεων στις τιμές αργού που στοίχισαν στη Motor Oil 251 εκατομμύρια ευρώ. Χαρακτήρισε το 2014 ως μια ιστορική χρονιά, λόγω της τεράστιας μείωσης των τιμών του πετρελαίου καθώς και των διακυμάνσεων στα περιθώρια διύλισης, αλλά και στις συναλλαγματικές διαφοροποιήσεις.

Όπως τόνισε, παρά τα σημάδια σταθεροποίησης, οι συνθήκες συνεχίζουν να είναι δύσκολες, ενώ πρόσθεσε ότι η Motor Oil έδωσε έμφαση στην αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων, καθώς και στη διαφοροποίηση των προμηθειών. Ο κ. Τζανετάκης χαρακτήρισε σημαντική κίνηση την ανεξαρτητοποίηση της χρηματοδότησης της εταιρείας και την δημιουργία σχέσεων με τους προμηθευτές καθώς και την έκδοση του ομολογιακού που βοήθησε την εταιρεία και έδωσε την δυνατότητα αναχρηματοδότησης από τις τράπεζες.

Η γενική συνέλευση της Motor Oil ενέκρινε τη μη διανομή μερίσματος καθώς και πρόγραμμα επαναγοράς, έως 2 εκατομμύρια μετοχών, με κατώτατη τιμή τα 4 ευρώ και ανώτατη τα 10 ευρώ. Το πρόγραμμα θα έχει διετή διάρκεια. Τέλος η γενική συνέλευση εξέλεξε το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, τα μέλη του οποίου είναι: Βαρδής Ι. Βαρδινογιάννης, Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης, Ιωάννης Ν. Κοσμαδάκης, Πέτρος Τζ. Τζαννετάκης, Νίκος Θ. Βαρδινογιάννης, Γεώργιος Π. Αλεξανδρίδης, Μιχαήλ – Ματθαίος Ι. Στειακάκης, Θεοφάνης Χρ. Βουτσαράς, Νίκη Δ. Στουφή, Κωνσταντίνος Β. Μαραβέας, Αντώνης Θ. Θεοχάρης. Τα δύο τελευταία μέλη του Δ.Σ είναι μη εκτελεστικά ανεξάρτητα

Παλαιότερα άρθρα: