Ο Κ. Καραμανλής στο μνημόσυνο του Γ. Αγγέλου

gangelou
Διαβάστε επίσης

Στο ετήσιο μνημόσυνο του συνεργάτη του Γιάννη Αγγέλου, την Κυριακή στις 11 το πρωί στο δεύτερο νεκροταφείο στα Άνω Πατήσια, θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Το μνημόσυνο για τον Αγγέλου πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την τελευταία αθωωτική για όλους τους κατηγορούμενους απόφαση για το Βατοπέδι. Ο διευθυντής του τότε πρωθυπουργικού γραφείου στο Μαξίμου την -περίοδος 2004-2009- είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση, αλλά είχε ήδη αθωωθεί με βούλευμα.

Οι πολιτικοί και προσωπικοί του φίλοι όμως τον είχαν μνημονεύσει όταν εκδόθηκε η τελευταία αθωωτική απόφαση για τους μη πολιτικούς κατηγορούμενους, καθώς η δίωξη σε βάρος του Αγγέλου είχε προκαλέσει οργή στη Νέα Δημοκρατία, όπου πολλοί θεωρούσαν ότι η ασυνήθιστα υψηλή χρηματική εγγύηση που του είχε επιβληθεί είχε πολιτικό σκοπό την εξόντωση του.

Στο Γιάννη Αγγέλου είχαν αναφερθεί με δηλώσεις τους όταν εκδόθηκε η τελευταία απόφαση, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής έκλεισε τη δήλωση του για το Βατοπέδι, στην οποία έκανε λόγο για σκευωρία με στόχο να πληγεί η κυβέρνηση του που όμως αποκαλύφθηκε από τη Δικαιοσύνη, με τη φράση: “Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι”.

Παλαιότερα άρθρα: