Καταγγελία από δημοσιογράφο για περιστατικό ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας

POLICE VIOLENCE
Διαβάστε επίσης

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ένα ακόμη κρούσμα αστυνομικής βίας, αυτόπτης μάρτυρας του οποίου ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Νίκος Κιάος.

Οπως σημειώνει η Ενωση Συντακτών, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου, στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Εμμανουήλ Μπενάκη, ομάδα 10 αστυνομικών είχαν ακινητοποιήσει νεαρό άνδρα με το πρόσωπο στον τοίχο και τα χέρια ανοικτά, υποτίθεται για να του κάνουν έρευνα, την ίδια στιγμή που τον κλωτσούσαν και τον κτυπούσαν άνευ λόγου και αιτίας.

Ο κ. Κιάος παρενέβη – πάντα κατά την ανακοίνωση – και ζήτησε από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς να σταματήσουν τη βάναυση συμπεριφορά τους έναντι του ακινητοποιημένου νεαρού.

Το αποτέλεσμα ήταν οι ίδιοι αστυνομικοί να απειλήσουν με προσαγωγή τον πρώην πρόεδρο της Ενωσης, ακόμη και όταν τους επέδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα.

Οπως υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΑ, συνολικά η στάση των αστυνομικών «καταδεικνύει την έκταση του φαινομένου της κατάχρησης εξουσίας εκ μέρους, μεμονωμένων θέλουμε να ελπίζουμε, αστυνομικών οργάνων. Ζητούμε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να επιληφθεί αμέσως του θέματος και να είναι άτεγκτος στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών».

Παλαιότερα άρθρα: