Καταγγελία εναντίον του γερουσιαστή Αλ Φράνκεν για σεξουαλική παρενόχληση

w17-11280718485945
Διαβάστε επίσης

Μια ραδιοφωνική παραγωγός κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό γερουσιαστή Αλ Φράνκεν ότι της άγγιξε το στήθος ενώ εκείνη κοιμόταν και την ανάγκασε να τον φιλήσει το 2006 όταν εργαζόταν ακόμα ως κωμικός και οι δυο τους ετοιμάζονταν να δώσουν μια παράσταση ενώπιον Αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή.

Η παρουσιάστρια Λιάν Τουίντεν αφηγήθηκε την εμπειρία της στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου του Λος Άντζελες KABC κι ενώ συνεχίζουν να προκαλούν οργή οι καταγγελίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων από ισχυρούς άνδρες από το Χόλιγουντ έως το Καπιτώλιο.

Η Τουίντεν είπε ότι ο Φράνκεν έγραψε ένα σκετς όπου περιλαμβανόταν μεταξύ άλλων μια σκηνή κατά τη διάρκεια της οποίας οι δυο τους θα φιλιόντουσαν και εκείνος επέμεινε προκειμένου να την κάνουν πρόβα, κάτι που εκείνη στην αρχή αρνήθηκε.

«Εκείνος επανέλαβε ότι οι ηθοποιοί πρέπει να κάνουν πρόβα τα πάντα και ότι εμείς πρέπει να κάνουμε εξάσκηση στο φιλί. Εγώ είπα «εντάξει» προκειμένου να σταματήσει να με πιέζει» έγραψε η ίδια.

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ ζήτησε να εξεταστεί η υπόθεση του Φράνκεν.

«Όπως συμβαίνει σε κάθε αξιόπιστη καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης ή επίθεσης, πιστεύω ότι η επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να εξετάσει το θέμα» τόνισε ο ίδιος.

Ο Αλ Φράνκεν ήταν δημοφιλής κωμικός στις ΗΠΑ προτού εκλεγεί στην αμερικανική Γερουσία το 2008 με το Δημοκρατικό Κόμμα, στη Μινεσότα.

Α.Σ.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε