Καταιγιστικές οι εξελίξεις, μετά το αποτέλεσμα υπέρ του Brexit

were_out_brex
Διαβάστε επίσης

Μετά από 43 ολόκληρα χρόνια η Βρετανία αποφασίζει να εγκαταλείψει την ΕΕ. Τα ποσοστά της συμμετοχής των Βρετανών στο δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπέρασαν το 70%, κάτι που είχε να συμβεί από τις μακρινές εκλογές του 1950 και οι εξελίξεις πλέον είναι καταιγιστικές.

Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων στη Βρετανία, το Brexit είναι πλέον νικητής, ενώ προγραμματίζεται έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες για να αποφασιστεί αν θα γίνει Σύνοδος Κορυφής.

Στα αποτελέσματα ξανά, Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής και όλα δείχνουν μελλοντικά δημοψηφίσματα για απόσχιση, αφού ο λαός της Σκωτίας βλέπει το μέλλον του εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός. Παράλληλα, δημοψήφισμα για μια ενωμένη Ιρλανδία ζήτησε ο επικεφαλής του Sin Fein, Τζέρι Άνταμς!

Παράλληλα, οι Εργατικοί παραδέχτηκαν την ήττα τους και θα ζητήσουν παραίτηση του Κάμερον, ενώ οι Συντηρητικοί δηλώνουν ότι νίκησαν χωρίς να πέσει μια τουφεκιά, όπως είπε ο Φάρατζ.

Τέλος, ρεκόρ πτώσης σε μια μέρα καταγράφει η στερλίνα, με τα χαμηλότερα ποσοστά εδώ και πολλά χρόνια να καταγράφονται για το αγγλικό νόμισμα.

Παλαιότερα άρθρα: