Κατάρ: Αγόρασε επτά πολεμικά αεροσκάφη από την Ιταλία έναντι 5 δις

e2cc3a00cf38b4cc9f607ab220fba965b4149883d670f849f94bf8f9ebe41ff6
Διαβάστε επίσης

Το Κατάρ παρήγγειλε από την Ιταλία επτά πολεμικά σκάφη, συνολικής αξίας πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του μικρού εμιράτου, που έχει απομονωθεί από τους γείτονές του στον Κόλπο ενώ εμπάργκο του έχει επιβάλει και η Αίγυπτος.

«Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο προς όφελος των ναυτικών δυνάμεων του Κατάρ, για την αγορά επτά πολεμικών σκαφών από την Ιταλία, έναντι ποσού πέντε δισεκ. ευρώ, στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών», δήλωσε ο σεΐχης Μοχάμεντ Αμπντεραχμάν Αλ Θάνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντόχα μαζί με τον Ιταλό ομόλογό του Αντζελίνο Αλφάνο.

Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, ούτε κατονόμασε τις εταιρείες που θα αναλάβουν τη ναυπήγηση των σκαφών.

Πέρσι τον Ιούνιο τα κρατικά ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri είχαν ανακοινώσει ότι υπέγραψαν μια συμφωνία ύψους 4 δισεκ. ευρώ για να ναυπηγήσουν πλοία για λογαριασμό του Κατάρ. Τότε, η ιταλική εταιρεία έκανε λόγο για τέσσερις κορβέτες, δύο συνοδευτικά σκάφη και μια αμφίβια πλατφόρμα απόβασης. Παράλληλα, η Fincantieri θα αναλάμβανε την επιτόπια συντήρηση των σκαφών αυτών για 15 χρόνια μετά την παράδοσή τους.

Το Κατάρ έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, που το κατηγορούν ότι υποστηρίζει ακραίους ισλαμιστές, κάτι που η Ντόχα αρνείται κατηγορηματικά.

Παλαιότερα άρθρα: