Κατασκευάζει υπολογιστή 14 μέτρων!

bc3d3b4ea3274dc702f0eae0f3969249_XL
Διαβάστε επίσης

Ο Τζέιμς Νιούμαν από το Κέιμπριτζ αποφάσισε να κατασκευάσει έναν τεράστιο επεξεργαστή 14 μέτρων, ο οποίος θα περιλαμβάνει 14.000 τρανζίστορ και 3.500 φώτα LED.

Ο Νιούμαν ξεκίνησε το εγχείρημα αυτό πριν από 3 χρόνια και μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει τουλάχιστον 20.000 λίρες (περίπου 28.000 ευρώ), δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του ότι το τόλμημά του αυτό θα έχει εκπαιδευτική αξία, ωστόσο παραδέχτηκε ότι η μεταφορά της τελειοποιημένης «συσκευής» θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς είναι πιθανό να ζυγίζει περίπου μισό τόνο όταν ολοκληρωθεί.

«Με συνεπήρε η ιδέα να είμαι σε θέση να παρακολουθώ πως λειτουργεί αυτό το πράγμα», δήλωσε ο Νιούμαν, ο οποίος είναι μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Σκέφτομαι με εικόνες και ήθελα να μπορώ να δω πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και όχι απλά να είμαι γνώστης της θεωρίας», πρόσθεσε ο ίδιος. «Αρχικός σκοπός του εγχειρήματος αυτού ήταν ως άσκηση εκμάθησης και πραγματικά έχω μάθει πολλά έως τώρα».

Ο Νιούμαν ευελπιστεί να έχει ολοκληρώσει τον τεράστιο επεξεργαστή έως το τέλος του τρέχοντος έτους. «Όταν εγκατασταθεί και είναι πλήρως λειτουργικός, δεν θα μένει πολύς χώρος για εμάς στο σαλόνι», αστειεύτηκε. «Μία από τις φαντασιώσεις μου είναι να τον τοποθετήσω κατά μήκος ολόκληρου του διαδρόμου».

«Η μητέρα μου με ρωτάει συνεχώς “Τι θα μπορεί να κάνει” και εγώ της απαντάω κάθε φορά “Είναι ένας υπολογιστής, μπορεί να κάνει τα πάντα’. Οι φίλοι μου πιστεύουν ότι είναι κάτι το τρελό αλλά εγώ πιστεύω ότι ζηλεύουν ελαφρώς που έχω την πολυτέλεια να κάνω την ιδέα μου πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Παλαιότερα άρθρα: