Προστασία του περιβάλλοντος : Καθημερινές έξυπνες λύσεις

2402-house-leaf
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγγος

Καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται και το περιβάλλον βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καλό θα ήταν να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις, ώστε να το προστατεύουμε αλλά και να το επιβαρύνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο. Η δράση για την προστασία του περιβάλλοντος αρχίζει από το σπίτι.

Στη συνέχεια ακολουθούν tips για μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες,με αποτέλεσμα να βοηθάμε το πολύπαθο περιβάλλον και να κάνουμε οικονομία στις δαπάνες μας.

1. Χαμηλώστε τη θέρμανση κατά 1 C. Ένας βαθμός δεν θα κάνει τη διαφορά στη ζεστασιά αλλά σίγουρα θα την κάνει στο περιβάλλον.Επίσης κάνεις μέχρι και 10% οικονομία στο λογαριασμό της θέρμανσης.

2. Μη χρησιμοποιείτε χάρτινα και πλαστικά ποτήρια. Είναι μόνο μιας χρήσης που αυτό σημαίνει ότι μοιραία σπαταλούνται φυσικοί πόροι της γης για την κατασκευή τους.

3. Ανακυκλώστε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Καταλήγουν μαζί με τα βλαβερά περιεχόμενά τους σε χωματερές με άσχημες συνέπειες για το περιβάλλον.

4. Χρησιμοποιείστε φυσικά καθαριστικά και απορρυπαντικά. Τα συγκεκριμένα προιόντα που περιέχουν επικίνδυνα για το περιβάλλον συστατικά, καταλήγουν στο νερό και αυτό με τη σειρά του στα ποτήρια μας.

5. Ο θερμοσίφωνας χρησιμοποιεί περίπου το 20% του ρεύματος που καταναλώνουμε στο σπίτι μας. Γι” αυτό, μην τον ξεχνάς αναμμένο.

6. Κλείστε τηλεοράσεις και υπολογιστές. Οι συγκεκριμένες συσκευές καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής παρά όταν είναι ανοιχτές. Βγάλτε τες εντελώς από την πρίζα.

7. Μαζέψτε νερό βροχής. Βάλτε ένα βαρέλι κάτω από την υδρορροή και χρησιμοποιήστε το για να πλύνετε το αμάξι σας ή να ποτίσετε τον κήπο σας.

8. Ποτίστε τον κήπο σας αφού πέσει ο ήλιος. Κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων ωρών της νύχτας, τα φυτά χάνουν λιγότερη υγρασία και χρησιμοποιούν το μισό νερό.

9. Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν με το νερό.Το Νερό δέν είναι απεριόριστο πρέπει να το χρησιμοποιούμε με σύνεση. Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες πόλεις μας δεν βρίσκονται κοντά σε επαρκείς υδατικούς πόρους.

Παλαιότερα άρθρα: