Κατσέλη: Έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας η Εθνική Τράπεζα

KATSELOFARMAKA
Διαβάστε επίσης

Σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 175 χρόνων από την ίδρυση της, προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα, με δεδομένο ότι στις 30 Μαρτίου του 1841, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος «περί συστάσεως της Εθνικής Τραπέζης».

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κυκλοφόρησε από τα ΕΛΤΑ αναμνηστική σειρά τεσσάρων γραμματοσήμων «175 χρόνια από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας».

Στην πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της σειράς και ημέρα της επετείου, σήμερα, στα κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα 8 πόλεων της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο και Ερμούπολη Σύρου) οι φιλοτελιστές είχαν την ευκαιρία να σφραγίσουν τα φιλοτελικά τους αντικείμενα με αναμνηστικές σφραγίδες οι οποίες μάλιστα ήταν και διαφορετικές για κάθε πόλη.

Σε εκδήλωση, στο Μέγαρο Μελά, η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, αναφέρθηκε στην ίδρυση της Εθνικής τονίζοντας ότι «από τα πρώτα της βήματα η Τράπεζα ήταν μια εξωστρεφής, παγκοσμιοποιημένη τράπεζα, καθώς άλλωστε το 42% των μετοχών της ανήκε σε 113 ομογενείς από 12 ευρωπαϊκές χώρες ενώ από το 1926 ξεκινά να δραστηριοποιείται στην Αμερική».

« Η πορεία της Εθνικής Τράπεζας, μέσα από τους αιώνες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία και την ιστορία του Ελληνικού κράτους. Μία παράλληλη διαδρομή, μία συμπόρευση, που μέσα από καίριες δραστηριότητες και παρεμβάσεις της Εθνικής Τράπεζας, την έχουν καθιερώσει, όχι ως μια ακόμη Τράπεζα, αλλά ως έναν θεσμό του τόπου μας: Ως την «Εθνική Τράπεζα» όλων των Ελλήνων. Η διαχρονική παρουσία και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Εθνικής στην αναπτυξιακή, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή της χώρας, είναι αυτό που προσδίδει και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Τράπεζας», ανέφερε η κ.Κατσέλη.

Παλαιότερα άρθρα: