Κάτω από το… «νυστέρι» για ελαφρύ facelift το Audi A4

audi
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας*

To Audi A4 είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα premium μεσαία μοντέλα και, θα περίμενε κανείς, να μην έχει ανάγκη να παραμένει επίκαιρο. Ωστόσο οι Γερμανοί δεν επαναπαύονται στις δάφνες που κατακτούν στο… πολεμικό μέτωπο των πωλήσεων και έτσι αισίως φτάνουμε στο ανανεωμένο Α4, που προβλέπεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το φθινόπωρο.

audi3

Αν και, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι μικρές και κυρίως εστιάζονται στο S4, που διαθέτει ανασχεδιασμένο diffuser στον πίσω προφυλακτήρα, μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και τρισδιάστατο look στο Singleframe (όπως ονομάζει η Audi τη χαρακτηριστική σχεδίαση της εμπρός γρίλιας), το οποίο μάλιστα χρησιμοποιείται για να διαφοροποιούνται μεταξύ τους οι διαθέσιμες εκδόσεις.

Ταυτόχρονα, τα πλαϊνά μαρσπιέ είναι ελαφρώς «πρησμένα», με τους χαρακτηριστικούς τέσσερις κύκλους της Audi να εμφανίζονται σε λευκά ή μαύρα γραφικά στο κάτω μέρος των πίσω θυρών, ενώ το χρώμα (που «φοράει» και το αυτοκίνητο της φωτογραφίας) είναι επίσης καινούριο, με τη διόλου διακριτική ονομασία «Turbo Blue». Για τους φαν της σπορ προσωπικότητας, διαθέσιμες είναι οι δαγκάνες των φρένων σε κόκκινο χρώμα, LED προβολείς και σπορ ρύθμιση των αναρτήσεων

Ο εξοπλισμός έχει δεχθεί ενίσχυση, καθώς ως στάνταρ το νέο Audi A4 έρχεται με σύστημα πλοήγησης για το MMI με την οθόνη των 7 ιντσών, ενώ ήδη από τη βασική έκδοση η Audi εφοδιάζει το Α4 με πολυλειτουργικό τιμόνι και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες.

audi4
Το facelift για το Audi A4 όπως γίνεται εμφανές είναι ιδιαίτερα διακριτικό - απόλυτα λογικό, καθώς πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της κατηγορίας του και, ως γνωστόν, ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει!

*www.ntokoumenta.gr

Παλαιότερα άρθρα: