ΚΕΕΛΠΝΟ: Δικαίωση Γιαννόπουλου και τα νέα δεδομένα

giannopoulos
Διαβάστε επίσης

Ως αντισυνταγματικές χαρακτήρισε το Δ” Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με σειρά αποφάσεων του, τις αναγκαστικές παραιτήσεις τριών τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ, δηλαδή του πρώην πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου, του τέως αντιπρόεδρου, Ιωάννη Γιαννάκη και του τέως μέλους του, Δημητρίου Μπίτα, που έγιναν τον περασμένο Μάιο με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Το ΣτΕ (αποφάσεις 1877/2016, κλπ) έκανε δεκτές τις αιτήσεις και των τριών πρώην στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, κρίνοντας ότι οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προσκρούουν στις διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής, πρέπει να κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του ο ελεγχόμενος.

Στις δικαστικές αποφάσεις αναφέρεται ότι, δεν προκύπτει ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πριν την έκδοση των επίμαχων αποφάσεων, με τις οποίες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους, τους κάλεσε να εκθέσουν τις απόψεις τους για την αποδιδόμενη σε αυτούς πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Μετά από την παραπάνω σοβαρή δικαστική εξέλιξη γεννώνται δυο εξίσου σοβαρά ερωτήματα:

1) Πότε και σε ποιο βαθμό θα συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Υπουργός Υγείας κ. Ξάνθος και ο αναπληρωτής του κ. Πολάκης; Πότε πρόκειται να επιστρέψει στη θέση του ο κ. Γιαννόπουλος;

2) Σε ποιο βαθμό κρίνονται ως νόμιμες οι μέχρι σήμερα αποφάσεις του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωρινού Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Ρόζενμπεργκ μετά και τη δικαίωση Γιαννόπουλου;

Παλαιότερα άρθρα: