ΚΕΕΛΠΝΟ: Επιτροπή Μελέτης για τον Θεσμικό Εκσυγχρονισμό

keelpno1
Διαβάστε επίσης

Συνεδρίασε για πρώτη φορά, δύο μήνες μετά τη συγκρότηση της, η Επιτροπή Μελέτης για τον Θεσμικό Εκσυγχρονισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα μέλη της Επιτροπής μέσα στους επόμενους 5 μήνες οφείλουν να διατυπώσουν πρόταση για τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η Επιτροπή συγκροτήθηκε στις 18 Μαΐου και η πρόταση για Κανονισμό Λειτουργίας θα πρέπει να είναι έτοιμη εντός 7μηνου από την ημερομηνία ορισμού της.

Ωστόσο, η πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, με την παρουσία του προέδρου του Οργανισμού, καθηγητή Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ.

Στόχος είναι η καταγραφή ζητημάτων και η διατύπωση προτάσεων σχετικά με τις με αναγκαίες παρεμβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Κέντρου.

Στην προσπάθεια της αυτή θα ενημερωθεί πλήρως για το αντικείμενο, τον τρόπο οργάνωσης και εργασίας όλων των Τμημάτων και Γραφείων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ θα συνεργαστεί με επιστήμονες και διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το ΚΕΕΛΠΝΟ θα πρέπει να καταστεί ένας έγκυρος και αξιόπιστος οργανισμός δημόσιας υγείας που λειτουργεί με διαφάνεια, υψηλό επιστημονικό επίπεδο, ευελιξία και αποτελεσματικότητα, σεβασμό στον πολίτη και τους κανόνες δεοντολογίας.»

Παλαιότερα άρθρα: