ΚΕΕΛΠΝΟ: «Προσφορά Ποιότητας Υγείας στον πολίτη»

LOGO-KEELPNO
Διαβάστε επίσης

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ,η έναρξη της Εβδομάδας εκδηλώσεων «Προσφορά Ποιότητας Υγείας στον πολίτη» στο Πρότυπο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Περιστέρι.
Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου λειτουργεί με τη συνδρομή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων- ΚΕΕΛΠΝΟ και αποτελεί μία Πρότυπη και σύγχρονη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αστικού Τύπου.

Η Εβδομάδα Εκδηλώσεων έχει σαν στόχο την προώθηση των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του κέντρου υγείας καθώς και την ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο διαχείρισης επίκαιρων θεμάτων που τους απασχολούν.
Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Καρβούνης, ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Ομ.Καθ.Χειρουγικής κ. Α. Γιαννόπουλος, ο Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Δρ. Θ. Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής κας Θανοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Θεοδωράκος , ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας του Δήμου Περιστερίου κ. Γ. Μπεκιάρης και η κα Αλεξοπούλου δημοτική σύμβουλος στο δήμο Περιστερίου.
Μετά από τη σύντομη εισήγηση της κας Ε. Χατζηπασχάλη για τη Λειτουργία ,το Ρόλο και τις Προοπτικές του ΚΥ Περιστερίου στην ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης ακολούθησε η ομιλία της κας Ε. Τσάγκαρη με θέμα «Δημόσια Υγεία, Πρόληψη, ΠΦΥ, Προκλήσεις σε έναν οργανισμό Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου προσανατολισμού» όπου με ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη παρουσίαση αναπτύχθηκε o πολυσχιδής ρόλος του ΚΕΕΛΠΝΟ στον χώρο της Δημόσιας Υγείας αλλά και τονίστηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των κρατικών πολιτικών στο πεδίο της Πρόληψης και της Δημόσιας Υγείας, καθώς η επένδυση πόρων σε δράσεις πρόληψης, είναι όχι απλά επιβεβλημένη για την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά ακόμη και υπό αποκλειστικά δημοσιονομικά κριτήρια είναι αποδεδειγμένα πολλαπλάσια επωφελής, καθόσον το κόστος αντιμετώπισης της ασθένειας που αποφεύγει να δαπανήσει το Κράτος είναι στη νιοστή μεγαλύτερο.
Ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή του συλλόγου Μεταμόσχευσης μυελού των οστών –Προσφορά Ζωής ,’Ένα « Όραμα Ελπίδας »Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ. Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου ξεκινά συνεργασία με το σύλλογο για ευαισθητοποίηση και δυνατότητα εγγραφής δωρητών. Η κα Παϊσίου γιατρός στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων ενημέρωσε για την αξία αλλά και τη διαδικασία του να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών. Συγκινητικές και ιδιαίτερης ευαισθησίας ήταν οι προσωπικές εμπειρίες που κατέθεσαν μητέρες παιδιών με μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Τα Δωρεάν προληπτικά προγράμματα και η εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

ΚΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Χρήστου Λαδά 43 Περιστέρι
210 5748562
[email protected]

Παλαιότερα άρθρα: