Κερέ: «H ΕΚΤ πρέπει να προστατεύσει την ευρωζώνη από τους εξωτερικούς κραδασμούς»

EKT
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η ΕΚΤ πρέπει να «προστατεύει την ευρωζώνη από τους εξωτερικούς χρηματοοικονομικούς κραδασμούς», δήλωσε εχθές ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ο Κερέ, μιλώντας στο Παρίσι, τόνισε ότι ο βασικός στόχος της Ευωπαικής Κεντικ΄ς Τράπεζας είναι «η προστασία των νομισματικών συνθηκών στην ευρωζώνη έναντι όλων των διεθνών κραδασμών, που προέρχονται από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που προέρχονται από την ανάπτυξη στις αναδυόμενες χώρες και προέρχονται από τις αποφάσεις άλλων μεγάλων κεντρικών τραπεζών».

Η δήλωση του Κερέ, ήρθε με αφορμή την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Η επιφυλακτικότητα της fed, για τον Κερέ, «επιβεβαιώνει τη διάγνωση» και της ΕΚΤ, δηλαδή την ύπαρξη «νέων κινδύνων» που συνδέονται με τις μεγάλες αναδυόμενες χώρες και την αστάθεια στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο Κερέ προειδοποίησε ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει «προσωρινούς κραδασμούς» και υπογράμισε ότι αν αυτοί οι κίνδυνοι επιβεβαιωθούν τότε η ΕΚΤ έχει «υπενθυμίσει την ικανότητά της να ενεργεί» και να «προσαρμόζει» το πρόγραμμα αγορά ομολόγων που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Με πληροφορίες από tovima.gr

Παλαιότερα άρθρα: