Κι όμως! Επιλόχεια κατάθλιψη μπορούν να εμφανίσουν και οι άνδρες

deca7b5807f3022ec2362adde85910f8_XL
Διαβάστε επίσης

Η επιλόχεια κατάθλιψη «απειλεί» τις γυναίκες μετά τη γέννηση ενός παιδιού, ωστόσο μία νέα έρευνα αναφέρει ότι και οι άντρες μπορεί να εμφανίσουν την κατάσταση αυτή μετά τον ερχομό ενός παιδιού.

Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από παρατεταμένες περιόδους κλινικής κατάθλιψης μετά τη γέννηση ενός παιδιού και έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη στους άντρες – περίπου ένας στους δέκα – όπως αναφέρει η έρευνα που δημοσιοποίησε το αυστραλιανό ινστιτούτο Australian Institute of Family Studies.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του ινστιτούτου, Dr Daryl Higgins, ορισμένοι άντρες δυσκολεύονται πολύ να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και τις επιπτώσεις που συνεπάγεται για τη ζωή τους μια εγκυμοσύνη και η επερχόμενη απόκτηση ενός παιδιού.

«Η μετάβαση στην πατρότητα φαίνεται ότι είναι ένα στάδιο αυξημένου κινδύνου για τους μελλοντικούς πατεράδες να εμφανίσουν κατάθλιψη, σε σύγκριση με το γενικό ανδρικό πληθυσμό» είπε ο ίδιος και συνέχισε: «Ενώ οι πατεράδες έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν συμπτώματα επιλόχειας κατάθλιψης σε σχέση με τις γυναίκες, αρχίζει να γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα και για τους άντρες».

Παλαιότερα άρθρα: