ΚΚΕ: Απόλυτη προτεραιότητα του Τσίπρα η εφαρμογή του μνημονίου

kke papariga
Διαβάστε επίσης

Απόλυτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η εφαρμογή του μνημονίου, σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο και τις δηλώσεις Τσίπρα στα μέλη του.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Τσίπρας έθεσε ως άμεση προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη γρήγορη υλοποίηση των μέτρων του τρίτου μνημονίου, που περιλαμβάνει πλήρη σφαγιασμό μισθολογικών, εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, άγρια φορολογία στα λαϊκά νοικοκυριά, ιδιωτικοποιήσεις, ζεστό χρήμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Αυτός ο βαρύτατος λογαριασμός, που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να υπάρξει στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των τραπεζών, αποκαλύπτει το παραμύθι του κ. Τσίπρα περί “ισοδύναμων” και ενός “μοντέλου ανάπτυξης’, που δήθεν μπορεί να εξασφαλίσει και τα κέρδη των λίγων και τις ανάγκες των πολλών.

Αποτελεί δε ωμή κοροϊδία η εξαγγελία για “προστασία των αδυνάμων’, τη στιγμή μάλιστα που πετσοκόβονται ακόμη και τα επιδόματα των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως το ΕΚΑΣ. Στην καλύτερη περίπτωση την ελεημοσύνη στις ομάδες της πιο ακραίας φτώχειας, θα κληθούν να την πληρώσουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, που προκλητικά βαφτίζονται «έχοντες». Δηλαδή, ο φτωχός θα πληρώνει για το φτωχότερο.

Από τη μεριά του λαού δεν πρέπει να υπάρξει καμιά ανοχή στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και τα ψέματα που τη συνοδεύουν. Χρειάζεται τώρα οργάνωση της πάλης και της αντεπίθεσης, ενάντια στο κεφάλαιο και την ΕΕ, ενάντια την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που προσπαθούν να εμφανίσουν τη λαϊκή ψήφο ως “εντολή” υλοποίησης των βάρβαρων μέτρων.»

Παλαιότερα άρθρα: