Κλείδωσε η ημερομηνία των εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου

ekloges_kouta 2015
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Για τις 20 Σεπτεμβρίου κλείδωσαν οι εκλογές αφού όπως φαίνεται η διαδικασία των διερευνητικών εντολών θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το vima.gr αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αντίστοιχα έχουν ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ότι δεν προτίθενται να συμπράξουν σε κανένα κυβερνητικό σχήμα.

Συνεπώς δεν μένει πλέον κανένα ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και οι εκλογές θεωρούνται δεδομένες. Τη Δευτέρα ο Ευάγγελος Μειμαράκης αναμένεται να επιστρέψει στον ΠτΔ τη διερευνητική εντολή η οποία θα δοθεί αμέσως μετά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μέχρι την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί και αυτό το μέρος της διαδικασίας, δεδομένου ότι δεν θα αποφέρει αποτέλεσμα και αυτή η διερευνητική εντολή.

Ο ΠτΔ δεν προτίθεται να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και ούτε να αναθέσει εντολές σε άλλα κόμματα. Μέχρι την Παρασκευή θα κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και θα μπορέσει να ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος την επόμενη ημέρα.

Έχοντας ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα μέχρι την Παρασκευή, το Σάββατο θα ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα απαρτίζεται μόνο από εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα και θα διαλυθεί η Βουλή με προκήρυξη εκλογών για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Παλαιότερα άρθρα: