Κλείνει το ελληνικό Προξενείο στη Μαριούπολη

ellhniko prkseneio marioupoli
Διαβάστε επίσης

Την άμεση μεταγκατάσταση του ελληνικού Προξενείου στη Μαριούπολη αποφάσισε το Υπουργείο Εξωτερικών, λόγω της κλιμάκωσης των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ντόνετσκ στην Ανατολική Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την άμεση μετεγκατάσταση του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης, αναφέρεται:

«Λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αποδέχθηκε την εισήγηση του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Δημήτριου Παπανδρέου, για άμεση μεταφορά της έδρας του Γενικού Προξενείου και προσωρινή της μετεγκατάσταση στην πόλη του Ντνιπροπετρόβσκ, η οποία βρίσκεται εντός της προξενικής δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε εντολή να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι εκπρόσωποι των Ελληνικών κοινοτήτων για την μεταφορά του Γενικού Προξενείου, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του στους Ομογενείς.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ουκρανικό ΥΠΕΞ, προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια των Ελλήνων Ομογενών που διαβιούν στην Ουκρανία».

Παλαιότερα άρθρα: